Odun Sirkesi Faydaları ❣️

Odun sirkesi faydaları

Odun Sirkesi Faydaları ❣️

Odun sirkesi odun mangal kömürü üretilirken ortaya çıkan üründür. Çiftçiler ağaçlardan kesilmiş dallardan odun sirkesi üretebilirler. Odun sirkesi insanlar hayvanlar bitkiler çevre için güvenlidir. Odun sirkesi bitkilerin daha iyi ve daha güçlü büyümesine zararlılara hastalıklara dirençli olmasına yardımcı olur. Mahsul ürünleri kaliteli güvenlidir.
Odun sirkesi toprak kalitesi verimliliği sağılığı bolluğu artırdığı zararlıları ise yok ettiği bitkilerin büyümelerini hızlandırdığı bitki büyümelerindeki dengleyici olarak hareket ettiğine yönelik raporlarla kanıtlanmıştır.
Odun sirkesi doğru miktarlarda doğru uygulanmalıdır odun sirkesi gübrenin alımına almasına yardımcı olur hastalıkların zararını kesin olarak azaltır toprakta bulunan besin elementlerinin oluşumlarını düzenler köklenmeyi bollaştırır mikrobiyolojik populasyonu büyük oranda dengelemektedir.
Bir çok kurumlarca yapılan çalışmada odun sirkesi Fusarium spp Phytium spp Rhizoctonia spp kök boğazları çürüğü çürümeyi önyelen hastalıklara sebeb olan mantarlar patojen etmenlerin büyümesini engellediği kanıtlanmıştır.
Odun sirkesi antibakteri antelmintik etkiye sahip çok az element içermektedir.
Odun sirkesi ne bir gübre ne de kimyasaldır.
Odun sirkesi doğru uygulandığında gübrelerin bitkiye alımını arttırmaktadır çeşitli hastalıkların zararlarını önler..
Odun sirkesi köklenmeyi bol yapar toprağın besin dengesini düzenlenler mikrobiyolojik popülasyonun dengesine kesin yardımcı olur. Odun sirkesi mikrobiyolojik popülasyondaki değişimler toprağa bağlı hastalıkların sorunların eğilimini azaltmakla kalmaz köklerin canlılığını arttırır besin maddelerinin daha iyi alınmasına yardımcı olur.
Odun sirkesi konvensiyonel tarım kalıntı içermeyen doğal bir üründür. Odun sirkesi ozon tabakasına zararı yoktur. Küresel ısınmayı tetiklemez. Odun sirkesi bitki üzerine püskürtülen odun sirkesi bitkilerin üzerindeki zararlıların yüzeyine sıkıca yapışır yaprak gözeneklerinden emilen odun sirkesi bitkilerin gelişimini verimini arttırdığı ürüne lezzet verir.
Odun sirkesi tripsler kırmızı örümcekler bitki bitleri beyaz karıncalar termitler güveler çekirgeler ağustos böcekleri diğer zararlılar için çok etkili bir üründür.

Odun Sirkesi Bitkilerde​

Gübre kimyasal ilaç kullanımını %50 oranında azaltmaktadır.

Odun Sirkesi Kökleri güçlendirir büyütür sağlıklı olmasını sağlar.

Odun Sirkesi topraktaki besin mikrobiyoloji nüfusunu düzenler toprak dengeleyici düzenleyicidir.

Odun Sirkesi köklerin toprağa daha sıkı geçmesini sağlar ve zararlı durumlara karşı kalkan oluşturur.

Odun Sirkesi meyvelerde lezzet şeker içeriğini arttırır yani besinin doğal organik saf olmasını sağlar.

Odun Sirkesi hastalıklara karşı korumayı direnci arttırır.

Odun Sirkesi böcek mantara karşı hastalıklara karşı zararlı durumlara karşı kullanılır.

Hayvanlarda​

Odun Sirkesi kümes hayvanları odun sirkesinin besin takviyesi olarak kullanıldığı çalışmada salmonella bakterisinin yok edildiği tespit ve kanıtlamıştır..

Odun Sirkesi tavuk yumurtası üretiminde kullanan üretici tavuklarının yumurtlama büyümesinde ilerleme olduğunu görüp anlamıştır.

Odun Sirkesi İneklerde et değergini kalitesini arttırır süt vermesini artırır…

Odun sirkesi kullanım alanları ülkemizde fazla çalışma olmamakla birlikte Ankara Üniversitesi Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının 2013 senesinde buğday şeker pancarı üzerinde gerçekleştirdiği çalışma konuya öncülük eder.

Odun Sirkesi İnsan üzerindeki Uygulaması

Böcek Isırıkları

Odun Sirkesi zehir giderme gücüne sahip olduğu düşünülmektedir.
Odun sirkesinin böcek parçalarına uygulanması bu toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur.

Pembe Göz

Odun sirkesi pembe göz insanların çocukken sahip olduğu korkunç göz enfeksiyonudur…
Gözü saran dokunun enfekte olmuş bölgesine Odun Sirkesi uygulanması şişliği azaltmaya yardımcı olur.

Zehirli Sarmaşık

Odun sirkesi genel olarak Odun Sirkesi Poison Ivy gibi çok sayıda bitki zehirlenmesini yatıştırmada çok yardımcı olur.

Enfekte Yaralar

Odun sirkesi çeşitli enfeksiyonlarda iyileşmesine yardımcı olur enfekte yaraların etkisini azaltılabilir.

Selülit

Odun sirkesi staphylococcus bakterilerle enfeksiyonların neden olduğu deri bağ dokusundaki meydana gelen akut enflamasyon Cellutis bakteriyel enfeksiyon olduğu için Odun Sirkesi semptomları hafifletmeye yardımcı olur.

Diyabetik Ülserler

Diyabetikler yaşlılar kollarında bacaklarında dolaşım problemleri geliştirir genellikle bacaklarında ayaklarında ülser olurlar bu ülserler enfekte olur.

Kulak Enfeksiyonları

Kulak enfeksiyonları bakteri ilişkili diğer yaygın rahatsızlık türüdür Odun Sirkesi iyileşme sürecine yardımcı olur.

Yılan ısırıkları

Detoks ayak pedlerimizde odun sirkesi bulundurmak harika yanı Odun Sirkesi ayak pedlerinin her türlü zehri dışarı çıkarabilir. Yılan ısırıklarından OLUŞAN zehir de buna dahildir. Yılan ısırıkları diğer yardımcı maddelerle birlikte Odun Sirkesi yardımcı olur.

Prostatit

Evet bu yaygın olarak anlaşılmayan bir durumdur Prostatit erkek mesanesinin altında bulunabilen prostat şişmesi enfeksiyonu anlamına gelmektedir prostatlar sürekli idrara çıkma ihtiyacı ağrılı idrara çıkma birçok belirtiye neden olur ayrıca kasık biçimlerine bel ağrısına neden olur..

Ağrıların Giderilmesi

Yukarıda yazdıgımız listelenen rahatsızlıkların enfeksiyonların büyük ağrıya neden olabileceğinden Ağrıları gidermek için Odun Sirkesi kullanılmıştır.